Het kleine Franse marktstadje Lourdes ligt in de lagere regionen van de Franse Pyreneeën te midden van de grote gemeenschappelijke pracht van bewegende beboste hellingen en ontoegankelijke pinakels, het ideale gebied voor een van de heiligste reisbezwaren in het hele christendom. Meer dan 5.000.000 gasten, van de toegewijde tot de net geïnteresseerden, komen hier consequent van plan om opgelucht of getroost te worden bij het zien van de dromen van de Maagd Maria uit 1858 die werden gegeven aan Bernadette Soubirous, het gepassioneerde tienermeisje van een molenaar in de buurt. momenteel Saint Bernadette. Het is een gearchiveerde zekerheid, bevestigd door het Vaticaan, dat wonderreparaties hebben plaatsgevonden in het Heiligdom, waarvan er momenteel 67 als mysterieus worden erkend, afgezien van goddelijke tussenkomst.

De 18 dromen van de heilige Bernadette deden zich voor in de nu populaire Grot van Massabeille, met zijn bron van nieuw mineraalwater uit de bergen boven de stad. Haar dromen werden al snel openbare informatie, met 200 miljoen reizigers van over de hele wereld die ofwel het waswater dronken sinds 1860. De indrukwekkende huizen van aanbidding die verband houden met het Heiligdom zijn de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis, op de ruwe de Grot zelf met zijn buitengewone schitterende kruis dat zichtbaar is vanuit de stad en het open landschap, de Crypte Kerk, de Byzantijnse Rozenkransbasiliek, de Ondergrondse Basiliek, de Sint-Bernadette-kerk, de Verzoeningskapel en de Sint-Jozefskapel. Deze heilige plaatsen dateren van voor het einde van de vorige eeuw tot de jaren 1860 en vormen een deel van het domein, zoals het gebied boven en rond de grot bekend is, en trekken enorme hoeveelheden gasten aan, vooral op lange stukken die strikt centraal staan.

Een andere verbazingwekkende kerk, op korte loopafstand van het Domein, is de Oekraïense katholieke kerk, een magnum opus met vijf koepels ontworpen door Miroslav Nimics, met een Byzantijns polychroom van binnen door de beroemde Oekraïense vakman Jerzy Nowosielski. Een belangrijke must-see hier is het Chateau-Fort de Lourdes, gelegen op de plaats van een Romeins fort op het meest opmerkelijke punt van de stad en dateert uit het midden van de achtste eeuw. Zijn verstoorde geschiedenis omvat de effectieve aanval van Karel de Grote, eigendom van de Fransen en Engelsen in de dertiende en veertiende honderd jaar, een herbezoek van Frans bezit in de vijftiende en het gebruik ervan als gevangenis van de zeventiende tot twintigste honderd jaar. Tegenwoordig is het een bekende gastfascinatie in zijn nieuwe verschijning als het Pyreneese museum, met conventionele uitdrukkingen, merken en gewone oude zeldzaamheden.

De herbergen in het stadscentrum van Lourdes zijn divers en buitengewoon ervaren in het omgaan met enorme hoeveelheden gasten. Gelegen in een slenterende scheiding van attracties in de rustieke stad, zijn er hier meer accommodaties dan in een andere Franse stad behalve Parijs. Het aantrekkelijke, ruime stadsplein heeft verschillende erfgoedstructuren, net als bistro’s en bistro’s die buitengewoon zijn om te eten en mensen te bekijken.

RELATED ARTICLES

Lourdes – Dingen om te doen

Het kleine Franse marktstadje Lourdes ligt in de lagere regionen van de Franse Pyreneeën te midden van de grote gemeenschappelijke pracht van bewegende beboste hellingen en ontoegankelijke pinakels, het ideale gebied voor een van de heiligste reisbezwaren in het hele christendom. Meer dan 5.000.000 gasten,…